24
Aug. 08

ŠKOTSKA-LONDON

ZELENA ŠKOTSKA, PONOVNO ANGLIJA Z LONDONOM IN KROG PO OTOKU SE ZAKLJUČUJE...

 

Ko sva se približevala Škotski, so se  pred nama pojavljale  samotne travnate površine  s svetilniki hišicami  in pravimi čarobnimi barvami zahajajočega sonca, ki je obarvala pokrajino v pravljično  barvo.

Vožnja je trajala dobrih 90 min, pred seboj pa sva imela še kar nekaj kilometrov pred in postajalo je že pošteno hladno. A vseeno sva hotela videti še enega od svetilnikov, ki je stal na rokavu zaliva v pristanišče, in si tam ogledala romantičen sončni zahod,  ki je s svojo zadnjo svetlobo grel najine rahlo premražene obraze, in je nato potiho izginil …

Peljala sva se po ozki slabi poti med veliko pašniki nazaj proti pristanšču in nadaljevala v smeri Edinburga.

 

Vmes sva se še vstavila v vasi z znamenitim pokopaliscem Kirkoswald, znano po pesniku Robertu Burnsu. Pokopališče je bilo v večernih urah zelo lepo osvetljeno. Nasproti njega pa je stala prava škotska gostilna, kjer sva se pogrela ob skodelici vročega angleškega čaja in tradicionalni glasbi.


Ne glede na oddaljenost od glavnega mesta, sva se odločila, da še ta dan prideva tja. V kamp sva prispela šele nekaj po enih zjutraj.

Zjutraj je bil ogled Edinburga v gneči polni turistov,  kjer sva se zapeljala  kar z motorjem in vsi so naju pogledovali, kot da sva z Marsa. Center je res zanimiv in zelo živahen.po ulicah so se odmevali zvoki tradicionalnih škotskih glasbil – dud. Množice turistov je predvsem privabljal glasni starodavni bojevnik s svojimi umetniškimi točkami.  Ne moreš mimo obilnih trgovin s pravimi škotskimi viskiji. Ampak na motorju ni prostora za takšne reči.

Poulični zabavljači ob zvokih dud v Edinburgu.

 

Nadaljevala sva proti Angliji. Prevozila sva nacionalni park Northumberland, ki deli Škotsko in Anglijo.Ustavila sva se v Whitbyju starem obmorskem mestecu kjer sva na stari kmetiji prenočila. Angleškemu vremenu pa se ne da izogniti in vsem premočenem terenu kjer sva postavila najin šotor ter kuhala  vsa premočena in blatna.

Slednje jutro pa sva raje mal poležala saj je bil Majin rojstni dan .Kaj bolšega si lahko želiš kot pravi von po kmetiji in šumenja valov nekje tam v daljavi…

Maja praznuje rojstni dan na kmetiji v Angliji in nazdravlja z zeliščnim čajem.

 

 

 

Maja in njena sestrična Karmen, ki živi v Londonu.

 

Kratek sprehod po Whitbyju  in dolga vožnja do Londona. Obtem ko je Maja proslavljala ob viskiju s sestrično Karmen, sem se z metrojem odpeljal v center Londona na nočno fotografiranje.

 

 

 

 

 

 

 

 London by night.


Kratki neprespani noči je sledila dolga vožnja do Bruslja… 

   

 

Galerija slikNi komentarjev


Bodite prvi, komentirajte to vsebino!

Komentiraj

Ime:

E-Mail (ne bo objavljen):

Spletna stran:

Komentar: