30
Aug. 08

RENESE-AMSTERDAM-EDAM

NIZOZEMSKE SPECIALITETE-KOLESA, MLINI, LESENE COKLE, EDAMSKI SIR...

Ko sva zapustila Belgijo, naju je presenetilo toplo, kar poletno vreme, ki je dolge kilometer po ravni pokrajini polepšalo. Šla sva v smeri Amsterdama, med ogromnim številom velikih mlinov na veter in polderjev, elektrarn, ki delujejo na plimo in oseko morja pa pašnikov. Povsod in vedno so naju spremljali kolesarji, kajti tam je kolo glavno prevozno sredstvo. Zato moraš še posebno paziti, ko voziš.

...pa tudi kak motor se med kolesi znajde, aja, pa avto...

V Amsterdamu sva se zadela v coffee shopu---ooooooo kaka laž!!! (Saj veste, da ne kadim in pijem, ma vseeno je bilo zanimivo opazovati druge zadetke….).

Po cesti naju je zagledal neki paparac, ki nama je sledil in naju fotografiral. Pozneje je priznal, da je freelance fotograf in novinar, ki je na lovu za zanimivostmi po Amsterdamu, ki se jih res ne manjka….

Edamski sir v rojstnem kraju Edam

Sledili sta dve vasici – Volendam in Edam. Prva je zelo turistična, druga pa slovi po edmaskem siru. Kupila sva si le košček, ker najin Jack ni zadovoljen, če ga preveč obteživa. Tudi v coklarno sva pokukala, kjer nama je klepetavi delavec pokazal postopek izdelave tradicionalnih holandskih cokel…

Potem sva šla v vas, kjer so razstavljeni starodavni mlini, nekateri še delujoči.

Na severu sva se ustavila še v kraju Nieuw den Helder, ob lepem sončnem zahodu, potem pa prevozila del severne Nemčije.

Galerija slikNi komentarjev


Bodite prvi, komentirajte to vsebino!

Komentiraj

Ime:

E-Mail (ne bo objavljen):

Spletna stran:

Komentar: