15
Aug. 08

LUXEMBURG

MESTO IN DRŽAVA LUKSEMBURG, V GOSTEH PRI PRIJATELJICI OLGI IZ GRČIJE

V poznem popoldnevu sva le prispela do Luksemburga, kjer naju je pričakala Majina grška prijateljica Olga. No, da sem pustil dekleti, da si povesta ženske stvari, sem se raje napotil malo po mestu - v nočnem stilu. Med snemanjem in fotografiranjem se je neka ženskica ustavila in me v francoščini povprašala precej začudeno, kaj počnem tako naložen in zakaj sploh to počnem. No, ja, ista vprašanja in isti odgovori, ki se jih počasi privajam…

IMG 0402

IMG 0403

IMG 9098

IMG 9148

IMG 9141

Čisto in urejeno mesto Luksemburg

IMG 9171

IMG 9116 2

IMG 9108 2

IMG 0409

IMG 9177Naslednje jutro sva se pa napotila v center, da si, tokrat brez motorja, ogledava znamenitosti, ki so bile Maji že znane, saj je pred dvema letoma delala v Luksemburgu kot prevajalka.
(No, še nekaj o Luksemburgu, ki je že mnogim znan po bančnih in EU- ustanovah. Nosi enako ime kot država in leži na sotočju Alzeta in Petrusa in je ena najbolj bogatih držav na svetu. (Še ena evropska Švica hahah…), ki ima veliko zgodovinskih in kulturnih znamenitosti…)
Sprehodila sva se skozi center mesta, vse do Grunda, starega dela mesta, ki je obdan z obzidjem in je zaščiten pod okriljem Unesca.
Po nekoliko daljšem sprehodu sva krenila še do gradu VIANDE, ki je oddaljen slabih 100km stran od glavnega mesta, in nadaljevala po nemški strani do Belgije.

IMG 9124

Prıjatelıca Olga ız Grcıje naju je gostıla prı sebı doma v Luksemburgu


IMG 9203

Očarljivi grad v Viandenu v državi Luksemburg

IMG 9213

IMG 9219
Galerija slikNi komentarjev


Bodite prvi, komentirajte to vsebino!

Komentiraj

Ime:

E-Mail (ne bo objavljen):

Spletna stran:

Komentar: