18
Sep. 08

ferski otoki

NA LADJI MED HASTHOLM-BERGEN-TORSSHAVN-SEYDISFJORDUR IN NAZAJ SEYDISFJORDUR-TORSSHAVN-BERGEN

Zapustili smo celino in pluli proti norveškemu bergnu .Na krovu ladje pa nam ni bilo dougčas saj ponudba zadošča za popestritev poti-ima brezcarinsko trgovino, fitness, savno, bazen, razno razne programe ki se odvijajo v večirnih urah za tise, ki se pa radi s srečo pozabavajo pa kazino.

Na veliki ladji do Islandije preko Ferskih otokov.


V pristanišče Bergna smo pripluli v poldanskem času s kratkim postankom in nadeljevali proti Ferskim otokom.

Številne naftne ploščadi med Bergnom in Ferskim otočjem.

Fersko otočje mi ni bilo znano, mogoče sem ga videl na zemljevidu - nekje tam na severu Evrope….Sedaj pa se je ponudila priložnost, da obiščem tudi te kraje. Na poti na Islandijo se je ladja vmes za nekaj ur ustavila na teh otokih, nato za nazaj z Islandije na Norveško pa spet, a kar 2 dni smo morali biti tam zasidrani.

Tradicionalne hiše na Ferskih otokih pokrite s travo.

Vožnja po vlažnih cestah na otokih.

Kljub temu pa sva prevozila tam 150km za vzorec, saj je otokov kar 18. Občutek sva imela, da sva nekje na Škotskem. Ti otoki so samostojna regija, ki spada pod kraljevino Dansko, čeprav imajo neke vrste avtonomijo- svoj jezik in parlamentSo pa res oddaljeni od vsega, življenje je tu na prvi pogled zelo umirjeno. Za te otoke je značilno  zelo spremnljivo , turobno vreme.  In razen te sveže narave, polne krepkih ovc in hišic s travnatimi strehami , pa vmes nekaj industrije - kaj dosti tam nisva videla. Poleti je najbrž bolj prijazno. 

V hostlu sva si cunje oprala in posušila, pol pa sva šla spet na zasidrano ladjo, kjer sva šla malo v fitness in ob gledanju cirkuškega spektakla v cafeteriji dolge ure spet pisala in urejala fotografije.


Spanje na ladji v družbii glasnih ljubiteljev alkohola.

Galerija slikNi komentarjev


Bodite prvi, komentirajte to vsebino!

Komentiraj

Ime:

E-Mail (ne bo objavljen):

Spletna stran:

Komentar: