26
Aug. 08

BRUSSEL-GENT

BRUSELJ IN BELGIJA

Kot ponavadi tudi tokrat nisva bila kaj zgodnja in ponovno prispela na cil pozno v noč  nazaj v Brusel kjer sta naju pričakala prijatelaja  Suzana in Alexander in naju gostila par dni. Pripravila sta  piknik , čevape,  ki so se pr, pa  sva se morala še mal zadržati ker sem moral urediti še nekaj papirjev  in nabaviti  novo kamero za na čelado,  s katero bom  poskušal ujeti čim bolj nore trenutke na poti...v nadaljne  4 dni naju je gostil  prijatelj  Bernard. Ogledala sva si še enkrat parlament, ki pa je bil že obema poznan. Družbo so nama delali prijatelji Jurij, Bernard in Špela, asistenti naših poslancev v Evropskem parlamentu.

O Bruslju na kratko:

 Bruselj je sedež dveh od treh glavnih inštituci, in sicer  Evropske komisije, Sveta Evropske  unije, tretja pa je Evropski parlament, ki pa ima sedež v Strasburgu, pa da ne pozabimo na politični sedež zveze NATO .

Uradno je kraljevina Belgija, ki ima še dandanes nerešen problem med Valonci in Flamci, ki so si vedno v laseh in se nič kaj ne razumejo,  saj vsaka vlada hitro propade. To sem v  treh letih bivanja v Bruslju velikokrat doživel. Nikoli ne veš, kako se moraš s kom pogovarjati, ali flamsko ali francosko. Res je čudno in večkrat popolnoma neprijetno . Sam Bruselj pa ima tako ali tako toliko priseljencev da sploh ne veš, kdo je Belgijec in kdo ne. Povrh vsega je umazano mesto , v večini v oblake zavito in s hitrim tempom življenja  Lahko bi rekel kar malo depresivno mesto, ki je za turiste enkratna izkušnja, ampak živeti je malo drugače …

Mesto pa kar krasijo  Grand Place z veliko muzeji zgodovine , čokolade in piva ,  po katerem je Belgija še posebej znana.

 

 

 

Naložila sva najin motor in se zapeljala mimo Komisije skozi znameniti slavolok , še zadnjič mimo Parlamenta in nadaljevala proti Gentu, ki sva ga nahitro poslikala kar z motorja. 

 

 

Galerija slikNi komentarjev


Bodite prvi, komentirajte to vsebino!

Komentiraj

Ime:

E-Mail (ne bo objavljen):

Spletna stran:

Komentar: